Laupäev
Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.
Hommikusöök
Hirsihelbe puder
Hirsihelbed | 200 g |
Piim 2,5% | 200 ml |
Vesi | 800 ml |
Sool | maitse järgi |
Kuidas teha:
1. Kuumuta vesi keemiseni.
2. Lisa piim ja lase keema tõusta.
3. Sega hulka hirsihelbed.
4. Hauta pidevalt segades.
5. Maitsesta soolaga.
6. Serveeri moosi või võiga.
Juurde võib pakkuda kodujuustu maitserohelisega, võileiba.
Lõunasöök
Minestrone supp
Sealiha | 200 g |
Spagetid või nuudlid | 120 g |
Sibul | 40 g |
Varsseller | 80 g |
Porgand | 120 g |
Tomat (konserv) | 240 g |
Küüslauk | paar küünt |
Porrusibul | 160 g |
Sool, pipar | maitse järgi |
Vesi | 1,1 l |
Suhkur | näpuotsaga |
Toiduõli | 1 tl |
Maitseroheline | maitse järgi |
Kuidas teha:
1. Pese, koori ja tükelda köögiviljad ribadeks, porgandi võib riivida jämeda riiviga.
2. Keeda lihast puljong, riisu keemisel tekkiv vaht.
3. Tõsta pehmeks keenud liha potist välja, kurna puljong, jahuta liha.
4. Kuumuta õlis sibul, küüslauk, porrusibul, varsseller ning lõpuks lisa konserv tomat.
5. Pane kuumutatud köögiviljad puljongisse keema.
6. Kui kasutad spagette, murra need väiksemateks tükkideks ja lisa supile, keeda koos köögiviljadega pehmeks.
7. Haki jahtunud liha ja lisa supile.
8. Maitsesta supp lõplikult.
9. Serveeri maitserohelisega.
Marja-jogurtivaht
Jogurt maitsestamata | 400 g |
Vahukoor 35% | 200 g |
Marjad külmutatud | 200 g |
Suhkur | 60 g |
Vaniljesuhkur | 1 tl |
Kuidas teha:
1. Jäta mõned marjad kaunistamiseks.
2. Ülejäänud marjad purusta koos suhkru ja vaniljesuhkruga.
3. Sega purustatud marjad jogurtiga.
4. Vahusta vahukoor.
5. Sega vahukoor jogurti-marjasegu hulka.
6. Võimalusel hoia vahtu enne serveerimist 0,5h külmkapis.
7. Serveerimisel kaunista tervete marjadega.
Õhtusöök
Hakklihakaste
Hakkliha (sea-veise) | 250 g |
Sibul | 80 g |
Hapukoor 20% | 80 g |
Maisitärklis | 30 g |
Porgand | 120 g |
Vesi | 300 ml |
Maitseroheline | maitse järgi |
Sool, pipar | maitse järgi |
Kuidas teha:
1. Koori ja haki sibul.
2. Pese ja koori porgand ning riivi jämeda riiviga.
3. Prae õlis hakkliha koos sibula ja porgandiga.
4. Lisa vesi ning kuumuta keemiseni.
5. Lahusta külmas vees maisitärklis.
6. Lisa maisitärklise segu pidevalt segades kastmesse, kuumuta paksenemiseni.
7. Lisa maitseained ja lase keema.
8. Lisa hapukoor ja maitseroheline.