Internet Explorer ei ole toetatud

Hoolekandeteenused.ee veebilehte on võimalik kasutada Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge või mõne muu moodsa veebilehitsejaga.

Lae alla Chrome Lae alla Firefox

Laupäev

Laupäev

Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.

Hommikusöök

Hirsihelbe puder 

Hirsihelbed 200 g
Piim 2,5% 200 ml
Vesi 800 ml
Sool maitse järgi

 

Kuidas teha:

1. Kuumuta vesi keemiseni.
2. Lisa piim ja lase keema tõusta.
3. Sega hulka hirsihelbed.
4. Hauta pidevalt segades.
5. Maitsesta soolaga.
6. Serveeri moosi või võiga.

Juurde võib pakkuda kodujuustu maitserohelisega, võileiba.

Lõunasöök

Minestrone supp

Sealiha 200 g
Spagetid või nuudlid 120 g
Sibul 40 g
Varsseller 80 g
Porgand 120 g
Tomat (konserv) 240 g
Küüslauk paar küünt
Porrusibul 160 g
Sool, pipar maitse järgi
Vesi 1,1 l
Suhkur näpuotsaga
Toiduõli 1 tl
Maitseroheline maitse järgi

 

Kuidas teha:

1. Pese, koori ja tükelda köögiviljad ribadeks, porgandi võib riivida jämeda riiviga.
2. Keeda lihast puljong, riisu keemisel tekkiv vaht.
3. Tõsta pehmeks keenud liha potist välja, kurna puljong, jahuta liha.
4. Kuumuta õlis sibul, küüslauk, porrusibul, varsseller ning lõpuks lisa konserv tomat.
5. Pane kuumutatud köögiviljad puljongisse keema.
6. Kui kasutad spagette, murra need väiksemateks tükkideks ja lisa supile, keeda koos köögiviljadega pehmeks.
7. Haki jahtunud liha ja lisa supile.
8. Maitsesta supp lõplikult.
9. Serveeri maitserohelisega.

Marja-jogurtivaht

Jogurt maitsestamata 400 g
Vahukoor 35% 200 g
Marjad külmutatud 200 g
Suhkur 60 g
Vaniljesuhkur 1 tl

 

Kuidas teha:

1. Jäta mõned marjad kaunistamiseks.
2. Ülejäänud marjad purusta koos suhkru ja vaniljesuhkruga.
3. Sega purustatud marjad jogurtiga.
4. Vahusta vahukoor.
5. Sega vahukoor jogurti-marjasegu hulka.
6. Võimalusel hoia vahtu enne serveerimist 0,5h külmkapis.
7. Serveerimisel kaunista tervete marjadega.

Õhtusöök

Hakklihakaste

Hakkliha (sea-veise) 250 g
Sibul 80 g
Hapukoor 20% 80 g
Maisitärklis 30 g
Porgand 120 g
Vesi 300 ml
Maitseroheline maitse järgi
Sool, pipar maitse järgi

 

Kuidas teha:

1. Koori ja haki sibul.
2. Pese ja koori porgand ning riivi jämeda riiviga.
3. Prae õlis hakkliha koos sibula ja porgandiga.
4. Lisa vesi ning kuumuta keemiseni.
5. Lahusta külmas vees maisitärklis.
6. Lisa maisitärklise segu pidevalt segades kastmesse, kuumuta paksenemiseni.
7. Lisa maitseained ja lase keema.
8. Lisa hapukoor ja maitseroheline.

 

    Kirjuta meile, me soovime sind aidata!

    Sinu sõnum on saadetud!