Laupäev
Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.
Hommikusöök
Hirsihelbepuder
Hirsihelbed | 200 g |
Piim 2,5% | 200 ml |
Vesi | 800 ml |
Sool | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Kuumuta vesi keemiseni.
- Lisa piim ja lase keema tõusta.
- Sega hulka hirsihelbed.
- Hauta pidevalt segades.
- Maitsesta soolaga.
Kõrvale söö pasteediga sepikut.
Lõunasöök
Sealiha (keskmiselt) | 280 g |
Sibul | 80 g |
Tomatipasta 20% | 40 g |
Hapukoor 20% | 80 g |
Maisitärklis | 25 g |
Toiduõli | 1 tl |
Sool | Maitse järgi |
Pipar | Maitse järgi |
Suhkur | Maitse järgi |
Vesi | 400 ml |
Kuidas teha:
- Koori ning haki sibul.
- Pruunista õlis sealihakuubikud, lisa sibul ja prae läbi.
- Lisa tomatipasta ja sega läbi.
- Lisa vesi ja hauta liha pehmeks.
- Lahusta külmas vees maisitärklis.
- Lisa maisitärklise segu pidevalt segades kastmesse, kuumuta paksenemiseni.
- Lisa hapukoor, maitseained ja kuumuta kuni keemiseni.
- Serveeri keedetud kartuli ja peediga.
Õhtusöök
Riisisalat kanaga
Riis | 160 g |
Hapukoor 20% | 160 g |
Majonees | 200 g |
Muna | 3 tk |
Suitsukanakoib | 160 g |
Porrusibul | 40 g |
Sool | Maitse järgi |
Vesi | 120 ml |
Kurk (värske) | 200 g |
Maitseroheline | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Pese riis külma veega.
- Lase vesi keema, lisa sool ja keeda pestud riis soolaga maitsestatud vees pehmeks.
- Pese keedetud riisi külma veega, kuni riis on jahtunud, nõruta.
- Puhasta porru ja värske kurk ning haki väikesteks ribadeks.
- Keeda munad ja haki peeneks.
- Haki suitsukana väikesteks tükkideks.
- Sega hapukoorest, maitserohelisest ja majoneesist kaste.
- Sega kõik ained hapukoorekastmega, maitsesta.