Laupäev
Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.
Hommikusöök
Tatrahelbepuder
Tatrahelbed | 200 g |
Piim 2,5% | 200 ml |
Vesi | 800 ml |
Sool | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Kuumuta vesi keemiseni.
- Lisa piim ja kuumuta keemiseni.
- Lisa tatrahelbed.
- Hauta aegajalt segades.
- Maitsesta soolaga.
Kõrvale söö pasteedivõileib.
Lõunasöök
- Sügavkülmutatud kala tõsta 12h varem külmkappi sulama.
- Sulatatud kala prae pannil või ahjus.
Serveeri keedetud kartuli ja peediga ning hapukoorekastmega.
Hapukoorekaste tilliga
Hapukoor 20% | 160 g |
Maisitärklis | 20 g |
Sool | Maitse järgi |
Vesi | 200 ml |
Till | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Kuumuta vesi keemiseni.
- Lahusta tärklis külmas vees.
- Lahustatud tärklis vala aeglaselt segades keeduvette.
- Sega kastme paksenemiseni.
- Lisa sool, hapukoor, maitseroheline.
- Kuumuta kaste keemiseni, ära keeda.
Õhtusöök
Piima-makaronisupp
Piim 2,5% | 900 ml |
Makaronid | 240 g |
Või 80% | 20 g |
Suhkur | 1 spl |
Vesi | 800 ml |
Sool | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Kuumuta vesi keemiseni, lisa sool, makaronid.
- Keeda makaronid poolpehmeks.
- Lisa piim, keeda väikesel kuumusel kuni makaronid on pehmed.
- Lisa supile või, vajadusel maitsesta.
Serveeri koos kiluleivaga.