Internet Explorer ei ole toetatud

Hoolekandeteenused.ee veebilehte on võimalik kasutada Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge või mõne muu moodsa veebilehitsejaga.

Lae alla Chrome Lae alla Firefox

Neljapäev

Neljapäev

Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.

 

Hommikusöök

 

Kaerahelbepuder

Kaerahelbed 200 g
Vesi 800 ml
Piim 2,5% 200 ml
Sool Maitse järgi
Suhkur Maitse järgi

 

Kuidas teha:

  1. Lase vesi keema.
  2. Lisa piim.
  3. Lase uuesti vedelik keema.
  4. Lisa sool, suhkur.
  5. Lisa kaerahelbed ja keeda tasasel tulel kuni saavutad pudrul sobiva paksuse ja helbed on pehmeks keenud.

Kõrvale söö võileib skumbriaga.

 

Lõunasöök

 

Kana koorekastmes

Kanakints 280 g
Sibul 40 g
Porgand 80 g
Maisitärklis 25 g
Hapukoor 20% 80 g
Sool Maitse järgi
Pipar Maitse järgi
Toiduõli 1 tl
Maitseroheline Maitse järgi
Vesi 400 ml

 

Kuidas teha:

  1. Pruunista kanakintsud ja hauta pehmeks.
  2. Koori ning tükelda sibul.
  3. Koori ning riivi porgand jämeda riiviga.
  4. Puhasta kana kontidest, tükelda.
  5. Prae õlis sibul ja porgand.
  6. Lisa tükeldatud kana.
  7. Lisa kana hautamisest saadud puljong. Vajadusel lisa veidi vett.
  8. Keeda ja maitsesta toit.
  9. Lahusta külmas vees maisitärklis.
  10. Lisa maisitärklise segu pidevalt segades kastmesse, kuumuta paksenemiseni.
  11. Lase keema tõusta.
  12. Lisa hapukoor, maitseroheline ja maitsesta.
  13. Serveeri koos makaronide ja hautatud porgandiga.

 

Hautatud porgand

Porgand 450 g
Toiduõli 2 tl
Sool Maitse järgi

 

Kuidas teha:

  1. Koori porgandid ja lõika endale sobivateks ratasteks.
  2. Pane potti, lisa vesi, õli ja maitsesta soolaga.
  3. Kuumuta keemiseni ning keeda porgandid peaaegupehmeks.

 

Õhtusöök

 

Köögiviljapüreesupp (lihavaba)

Porgand 240 g
Sibul 50 g
Või 80% 25 g
Vahukoor 35% 400 ml
Vesi 400 ml
Sool Maitse järgi
Pipar Maitse järgi
Seemned 8 g
Lillkapsas(külmutatud) 500 g

 

Kuidas teha:

  1. Koori ning tükelda sibul ja porgand väiksemateks kuubikuteks.
  2. Prae võis porgand ja sibul, tee seda madalamal temperatuuril, et või kõrbema ei läheks.
  3. Lisa vesi ja keeda seni, kuni porgand on pehme.
  4. Lisa lillkapsas ja koor.
  5. Maitsesta supi soola ja pipraga.
  6. Keeda tasasel tulel, kuni kõik köögiviljad on pehmed.
  7. Püreesta supp saumikseriga.
  8. Serveerimisel raputa peale seemneid.

    Kirjuta meile, me soovime sind aidata!

    Sinu sõnum on saadetud!