Internet Explorer ei ole toetatud

Hoolekandeteenused.ee veebilehte on võimalik kasutada Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge või mõne muu moodsa veebilehitsejaga.

Lae alla Chrome Lae alla Firefox

Neljapäev

Neljapäev

Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.

 

Hommikusöök

 

Riisihelbepuder

Riisihelbed 200 g
Vesi 200 ml
Piim 2,5% 200 ml
Suhkur Maitse järgi
Sool Maitse järgi

 

Kuidas teha:

  1. Kuumuta vesi keemiseni.
  2. Lisa piim ja kuumuta keemiseni.
  3. Lisa riisihelbed.
  4. Hauta aegajalt segades.
  5. Maitsesta soola ja suhkruga.
  6. Serveeri moosiga.

Kõrvale söö keedumuna ja võileiba.

 

Lõunasöök

 

Ühepajatoit

Kartul 850 g
Kaalikas 350 g
Porgand 250 g
Valge peakapsas 250 g
Köögiviljasegu (külmutatud, keskmiselt) 120 g
Sibul 40 g
Sealiha (keskmiselt) 240 g
Sool Maitse järgi
Pipar Maitse järgi
Maitseroheline Maitse järgi
Loorber Maitse järgi
Vesi 250 ml

 

Kuidas teha:

  1. Pese ja tükelda köögiviljad. Kartul, porgand, kaalikas suuremad kuubikud, kapsas suuremad ruudud.
  2. Sulata, nõruta külmutatud köögiviljad, seejärel prae kergelt vähese õliga läbi.
  3. Pruunistada eelnevalt sulatatud liha.
  4. Lisa vesi ja jäta pruunistatud liha vaiksel kuumusel hauduma.
  5. Kui liha hakkab pehmeks saama, lisa tükeldatud kaalikas, porgand, sibul.
  6. Kui kaalikas, porgand hakkab pehmeks saama, siis lisa järgmistena kartul ja kapsas.
  7. Hauta kuni kõik toiduained on pehmed, maitsesta.
  8. Lisa nüüd toidule juurde ka eelnevalt õlis praetud köögiviljasegu, sega läbi.
  9. Serveerimisel lisa maitseroheline.

 

Õhtusöök

 

Peediorsoto (lihavaba)

Odrakruup 240 g
Keedetud punapeet 320 g
Määrdejuust 200 g
Sibul 130 g
Küüslauk Maitse järgi
Pipar Maitse järgi
Sool Maitse järgi
Toiduõli 1 tl
Maitseroheline Maitse järgi
Kuivatatud ürdisegu Maitse järgi
Vesi 300 ml

 

Kuidas teha:

  1. Pese voolava vee all kruubid ja leota eelnevalt.
  2. Hauta väikesel kuumusel leotatud kruubid soolaga maitsestatud vees pehmeks.
  3. Kurna vajadusel haudunud kruupidelt üleliigne vesi.
  4. Puhasta sibul ja küüslauk, haki peenteks kuubikuteks.
  5. Kuumuta õli, lisa sibul ja küüslauk ning prae segu klaasjaks.
  6. Lisa küüslaugu sibula segule kruubid ning prae läbi.
  7. Riivi jämedama riiviga pool peedi kogusest, teine pool kogust tükelda.
  8. Lisa toidule peet ja kuumuta segades veel natukene aega.
  9. Sega orsotole juurde määrdejuust, maitseroheline ja lisaks maitse järgi ürdisegu.
  10. Serveeri marineeritud kurgiga.

 

    Kirjuta meile, me soovime sind aidata!

    Sinu sõnum on saadetud!