Pühapäev
Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.
Hommikusöök
Tatrahelbepuder
Tatrahelbed | 200 g |
Piim 2,5% | 200 ml |
Vesi | 800 ml |
Sool | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Kuumuta vesi keemiseni.
- Lisa piim ja kuumuta keemiseni.
- Lisa tatrahelbed.
- Hauta aegajalt segades.
- Maitsesta soolaga.
Kõrvale serveeri võileib või -sai keedetud munaga.
Lõunasöök
Kartulipüree paneeritud kalaga
Kartul | 700 g |
Või 80% | 40 g |
Sool | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Koori kartulid.
- Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks.
- Püreesta kartulid.
- Sulata või ja lisa püreele.
- Klopi püree puulusika või kartulitambitsaga õhuliseks. Ära kasuta käsi- ega saumikserit.
- Serveeri paneeritud kala ning porgandi-küüslaugusalatiga.
Porgandi-küüslaugusalat majoneesiga
Porgand | 400 g |
Küüslauk | Maitse järgi |
Majonees | 40 g |
Sool | Maitse järgi |
Maitseroheline | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Puhasta porgandid ja riivi.
- Lisa purustatud küüslauk.
- Lisa majonees, maitseained ning sega läbi.
Õhtusöök
Kartuli hakklihavorm
Hakkliha (sea-veise) | 240 g |
Toiduõli | 1 tl |
Kartul | 600 g |
Sibul | 65 g |
Köögiviljasegu (külmutatud, keskmiselt) | 200 g |
Sool | Maitse järgi |
Pipar | Maitse järgi |
Piim 2,5% | 150 ml |
Muna | 2 tk |
Juust (keskmise rasvasusega) | 40 g |
Kuidas teha:
- Pese, koori kartulid ja lõika ratasteks.
- Koori ja haki sibul.
- Prae õlis hakkliha ja sibul.
- Lisa külmuatud köögiviljad, maitseained ja kuumuta kõik läbi.
- Lao õliga määritud ahjuvormi kihiti kartul ja hakklihasegu nii, et alumine ja ülemine kiht oleksid kartulid.
- Valmista piimast ja lahtiklopitud munadest segu.
- Vala piimasegu vormile peale.
- Küpseta ahjus 180 kraadi juures seni, kuni kartul on pehme.
- Mõni minut enne lõpliku valmimist raputa peale riivitud juust.
Tomatisalat hapukoorega
Tomat | 120 g |
Maitseroheline | Maitse järgi |
Hapukoor 20% | 60 g |
Sool | Maitse järgi |
Pipar | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Pese ja tükelda tomatid.
- Sega tükeldatud tomatid hapukoore ja maitserohelisega.