Pühapäev
Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.
Hommikusöök
Rukkihelbepuder
Rukkihelbed | 200 g |
Piim 2,5% | 200 ml |
Sool | Maitse järgi |
Suhkur | Maitse järgi |
Vesi | 800 ml |
Kuidas teha:
- Kuumuta vesi keemiseni.
- Lisa piim ja kuumuta keemiseni.
- Lisa rukkihelbed.
- Hauta aegajalt segades.
- Maitsesta soola ja suhkruga.
Kõrvale söö kodujuustu maitserohelise ja röstleivaga.
Lõunasöök
Peedisupp lihata, munaga (lihavaba)
Kartul | 360 g |
Punane peet (keedetud) | 500 g |
Porgand | 130 g |
Mugulsibul | 50 g |
Tomatipasta 20% | 10 g |
Muna | 3 tk |
Hapukoor 20% | 40 g |
Toiduõli | 1 tl |
Sool | Maitse järgi |
Pipar | Maitse järgi |
Äädikas | 1 tl |
Maitseroheline | Maitse järgi |
Suhkur | Maitse järgi |
Vesi | 550 ml |
Kuidas teha:
- Pese, koori ja tükelda kartulid.
- Kuumuta vesi keemiseni, lisa kartulid ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks.
- Keeda munad, koori ja tükelda.
- Tükelda keedetud peet.
- Kuumuta pannil õli, lisa tükeldatud porgand ja sibul, prae läbi.
- Seejärel lisa pannile tükeldatud peet ja tomatipasta ning kuumuta kõik läbi.
- Lisa kartulite pannile kuumutatud köögiviljad ja maitseained.
- Keeda supp lõplikult valmis, vajadusel maitsesta.
- Lisa valmis supile tükeldatud munad ja maitseroheline.
- Serveeri supp hapukoorega.
Leivasupp hapukoorega
Leivasupipulber | 240 g |
Vesi | 500 ml |
Hapukoor 20% | 40 g |
Kuidas teha:
- Kuumuta vesi keemiseni.
- Lisa keevasse vette pidevalt segades leivasupi pulber.
- Keeda leivasuppi pakendil ettenähtud aeg.
- Jahuta leivasupp ja serveeri hapukoorega.
Õhtusöök
Ploff
Sealiha (keskmiselt) | 200 g |
Riis | 300 g |
Porgand | 160 g |
Tomatipasta 20% | 40 g |
Sibul | 40 g |
Pipar | Maitse järgi |
Toiduõli | 1 tl |
Sool | Maitse järgi |
Vesi | 500 ml |
Kuidas teha:
- Pruunista õlis eelnevalt sulataud, tükeldatud liha.
- Pese, koori porgand ja sibul. Seejärel tükelda nad kuubikuks.
- Lisa sibul ja porgand lihale juurde kuumuta segades veel natuke aega.
- Lisa nüüd pruunistatud koostisainetele juurde tomatipasta ning kuumuta segades läbi.
- Lisa liha, porgandi, sibula segule juurde eelnevalt pestud riis, maitsesta soola ja pipraga.
- Kalla peale keevat vett, et riis oleks kergelt kaetud.
- Hauta madalal kuumusel ning lisa vedeliku imendudes veel vett.
- Sega toitu vaikselt hautamisel.
- Hauta seni kuni toit on lõplikult valmis, vajadusel maitsesta.
- Serveeri koos kapsa-kurgisalatiga.
Kapsa-kurgisalat
Valge peakapsas | 150 g |
Kurk (värske) | 150 g |
Sool | Maitse järgi |
Sidrunimahl | Maitse järgi |
Toiduõli | Maitse järgi |
Maitseroheline | Maitse järgi |
Suhkur | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Puhasta ja riivi kapsas jämedama riiviga.
- Pese ja riivi värske kurk.
- Sega kurk ja kapsas omavahel.
- Valmista õlist ja maitseainetest salatikaste.
- Vala kaste salatile, sega salat läbi.
- Vajadusel maitsesta lõplikult.