Internet Explorer ei ole toetatud

Hoolekandeteenused.ee veebilehte on võimalik kasutada Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge või mõne muu moodsa veebilehitsejaga.

Lae alla Chrome Lae alla Firefox

Pühapäev

Pühapäev

Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.

 

Hommikusöök

 

Rukkihelbepuder

Rukkihelbed 200 g
Piim 2,5% 200 ml
Sool Maitse järgi
Suhkur Maitse järgi
Vesi 800 ml

 

Kuidas teha:

  1. Kuumuta vesi keemiseni.
  2. Lisa piim ja kuumuta keemiseni.
  3. Lisa rukkihelbed.
  4. Hauta aegajalt segades.
  5. Maitsesta soola ja suhkruga.

Kõrvale söö kodujuustu maitserohelise ja röstleivaga.

 

Lõunasöök

 

Peedisupp lihata, munaga (lihavaba)

Kartul 360 g
Punane peet (keedetud) 500 g
Porgand 130 g
Mugulsibul 50 g
Tomatipasta 20% 10 g
Muna 3 tk
Hapukoor 20% 40 g
Toiduõli 1 tl
Sool Maitse järgi
Pipar Maitse järgi
Äädikas 1 tl
Maitseroheline Maitse järgi
Suhkur Maitse järgi
Vesi 550 ml

 

Kuidas teha:

  1. Pese, koori ja tükelda kartulid.
  2. Kuumuta vesi keemiseni, lisa kartulid ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks.
  3. Keeda munad, koori ja tükelda.
  4. Tükelda keedetud peet.
  5. Kuumuta pannil õli, lisa tükeldatud porgand ja sibul, prae läbi.
  6. Seejärel lisa pannile tükeldatud peet ja tomatipasta ning kuumuta kõik läbi.
  7. Lisa kartulite pannile kuumutatud köögiviljad ja maitseained.
  8. Keeda supp lõplikult valmis, vajadusel maitsesta.
  9. Lisa valmis supile tükeldatud munad ja maitseroheline.
  10. Serveeri supp hapukoorega.

 

Leivasupp hapukoorega

Leivasupipulber 240 g
Vesi 500 ml
Hapukoor 20% 40 g

 

Kuidas teha:

  1. Kuumuta vesi keemiseni.
  2. Lisa keevasse vette pidevalt segades leivasupi pulber.
  3. Keeda leivasuppi pakendil ettenähtud aeg.
  4. Jahuta leivasupp ja serveeri hapukoorega.

 

Õhtusöök

 

Ploff

Sealiha (keskmiselt) 200 g
Riis 300 g
Porgand 160 g
Tomatipasta 20% 40 g
Sibul 40 g
Pipar Maitse järgi
Toiduõli 1 tl
Sool Maitse järgi
Vesi 500 ml

 

Kuidas teha:

  1. Pruunista õlis eelnevalt sulataud, tükeldatud liha.
  2. Pese, koori porgand ja sibul. Seejärel tükelda nad kuubikuks.
  3. Lisa sibul ja porgand lihale juurde kuumuta segades veel natuke aega.
  4. Lisa nüüd pruunistatud koostisainetele juurde tomatipasta ning kuumuta segades läbi.
  5. Lisa liha, porgandi, sibula segule juurde eelnevalt pestud riis, maitsesta soola ja pipraga.
  6. Kalla peale keevat vett, et riis oleks kergelt kaetud.
  7. Hauta madalal kuumusel ning lisa vedeliku imendudes veel vett.
  8. Sega toitu vaikselt hautamisel.
  9. Hauta seni kuni toit on lõplikult valmis, vajadusel maitsesta.
  10. Serveeri koos kapsa-kurgisalatiga.

 

Kapsa-kurgisalat

Valge peakapsas 150 g
Kurk (värske) 150 g
Sool Maitse järgi
Sidrunimahl Maitse järgi
Toiduõli Maitse järgi
Maitseroheline Maitse järgi
Suhkur Maitse järgi

 

Kuidas teha:

  1. Puhasta ja riivi kapsas jämedama riiviga.
  2. Pese ja riivi värske kurk.
  3. Sega kurk ja kapsas omavahel.
  4. Valmista õlist ja maitseainetest salatikaste.
  5. Vala kaste salatile, sega salat läbi.
  6. Vajadusel maitsesta lõplikult.

 

    Kirjuta meile, me soovime sind aidata!

    Sinu sõnum on saadetud!