Reede
Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.
Hommikusöök
| Rukkihelbed | 200 g |
| Piim 2,5% | 200 ml |
| Sool | Maitse järgi |
| Suhkur | Maitse järgi |
| Vesi | 800 ml |
Kuidas teha:
- Kuumuta vesi keemiseni.
- Lisa piim ja kuumuta keemiseni.
- Lisa rukkihelbed.
- Hauta aegajalt segades.
- Maitsesta soola ja suhkruga.
Suitsukanavõidega
| Majonees | 40 g |
| Või 80% | 15 g |
| Suitsukanakoib | 80 g |
| Maitseroheline | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Peenesta suitsukanaliha.
- Sega peenestatud suitsukanalihale juurde majonees ja eelnevalt pehmenenud või.
- Lisa veel maitseroheline ja sega ühtlaseks massiks.
- Serveeri koos röstitud leiva või saiaga.
Lõunasöök
Rassolnik
| Kartul | 320 g |
| Porgand | 240 g |
| Sibul | 40 g |
| Kurk (konserveeritud) | 160 g |
| Sealiha (keskmiselt) | 250 g |
| Odrakruup | 60 g |
| Sool | Maitse järgi |
| Pipar | Maitse järgi |
| Suhkur | Maitse järgi |
| Toiduõli | 1 tl |
| Maitseroheline | Maitse järgi |
| Loorber | Maitse järgi |
| Vesi | 1,2 l |
Kuidas teha:
- Kuumuta vesi keemiseni.
- Lisa tükeldatud liha.
- Liha keemisel eemalda tekkinud vaht.
- Lisa liha keetmisel maitseained, keeda puljong.
- Pese kruubid voolava vee all.
- Keeda kruubid pehmeks.
- Koori ning tükelda köögiviljad.
- Kuumuta potis veidi õli ja passeeri selles sibul ja porgand.
- Lisa puljong, kuumuta keemiseni.
- Lisa tükeldatud kartulid ja keeda tasasel tulel, kuni köögiviljad on pehmed.
- Sega hulka eelnevalt keedetud kruubid ning tükeldatud konserv kurgid.
- Maitsesta soola, pipra, suhkruga (maitseks võib lisada ka konserv kurgi leent).
- Serveerimisel lisa supile maitseroheline.
Kirsi-kodujuustukreem
| Kodujuust | 240 g |
| Vahukoor | 140 ml |
| Suhkur | Maitse järgi |
| Banaan | 280 g |
| Kirsid (külmutatud) | 160 g |
| Kaneel | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Purusta banaan ja sulatatud vaarikad saumikseriga.
- Vahusta eraldi nõus vahukoor ja suhkur tugevaks vahuks.
- Sega vahustatud vahukoore ja suhkru hulka kodujuust.
- Sega omavahel purustatud marjad ja vahukoore-kodujuustuvaht.
- Serveerimisel puista magustoidule natuke kaneeli.
Õhtusöök
Keeda kartulid ja serveeri koos heeringa, hapukoore ja sibulaga.
