Reede
Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.
Hommikusöök
7-viljapuder
Seitsmeviljahelbed | 200 g |
Vesi | 800 ml |
Piim 2,5% | 200 ml |
Suhkur | Maitse järgi |
Sool | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Kuumuta vesi keemiseni.
- Lisa piim ja kuumuta keemiseni.
- Lisa seitsmeviljahelbed.
- Hauta aegajalt segades.
- Maitsesta soola ja suhkruga.
Lõunasöök
Kartul | 350 g |
Odrakruup | 80 g |
Porgand | 180 g |
Kaalikas | 200 g |
Sool | Maitse järgi |
Sealiha (keskmiselt) | 240 g |
Vesi | 1,3 l |
Kuidas teha:
- Pese, koori ja tükelda köögiviljad kuubikuteks.
- Keeda lihast puljong, riisu keemisel tekkiv vaht.
- Keeda liha pehmeks, jahuta ning tükelda. Puljong kurna.
- Pese kruubid ja keeda eraldi vees pehmeks.
- Kuumuta õlis sibul, porgand, kaalikas.
- Lase liha keetmisest saadud puljong keema, lisa kruubid, kartul, kuumutatud köögiviljad ja keeda pehmeks.
- Lisa supile tükeldatud liha, maitsesta lõplikult.
Šokolaadikreem marjakastmega (lihavaba)
Vahukoor 35% | 360 ml |
Šokolaad | 120 g |
Suhkur | 80 g |
Marjad (külmutatud) | 220 g |
Kuidas teha:
- Tükelda šokolaad võimalikult peenikesteks tükkideks ja pane nõusse.
- Kuumuta potis vesi, aseta poti peale šokolaaditükkidega nõu.
- Kuumuta umbes 0,025 ml. vahukoort ja vala šokolaaditükkidele.
- Sega seni kuni šokolaad on sulanud.
- Vahusta ülejäänud kogus vahukoort suhkruga õhuliseks vahuks.
- Lisa vahustatud koorele segades juurde sulatatud vedel šokolaad.
- Sulata külmutatud marjad, lisa suhkur ja püreesta.
- Suhkurt jagada nii vahukoorele kui ka marjadele maitse järgi.
- Serveeri šokolaadikreem marjakastmega.
Õhtusöök
Kikerhernekarri (lihavaba)
Kikerhernes (konserveeritud) | 270 g |
Porgand | 90 g |
Sibul | 90 g |
Tomat | 80 g |
Kookospiim | 200 ml |
Sool | Maitse järgi |
Vürtsköömen | Maitse järgi |
Toiduõli | 1 tl |
Kuivatatud basiilik | Maitse järgi |
Karri | Maitse järgi |
Sidrunimahl | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Puhasta ja koori porgand ning riivi jämeda riiviga.
- Sibul ja küüslauk haki peeneks.
- Kuumuta pannil õli, prae sibul, küüslauk ja porgand.
- Lisa karri, kookospiim ja nõrutatud kikerherned.
- Lisa sool ja teised maitseained ning keeda madalal kuumusel u. 5 min.
- Lõpus lisa tükeldatud tomatid ja keeda korraks läbi.
- Serveeri koos keedetud riisiga ja porgandisalatiga.
Porgandisalat
Porgand | 200 g |
Mahl | 2 spl |
Toiduõli | 1 tl |
Kuidas teha:
- Pese, koori porgandid.
- Riivi porgand jämedama riiviga.
- Sega riivitud porgandile juurde toiduõli ning mahl.
- Sega salat korralikult läbi ja lase salatil natuke maitsestuda.