Teisipäev
Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.
Hommikusöök
Neljaviljapuder
Neljaviljahelbed | 180 g |
Piim 2,5% | 200 ml |
Vesi | 800 ml |
Sool | maitse järgi |
Kuidas teha:
1. Kuumuta vesi keemiseni.
2. Lisa piim ja kuumuta keemiseni.
3. Lisa helbed.
4. Hauta pidevalt segades.
5. Maitsesta soolaga.
Lõunasöök
Kalasupp
Kui kasutada valget kalafileed, ei jää supile “kalamaitset” ja on suhteliselt tõenäoline, et seda söövad ka need, kes tavaliselt väga kala ei armasta.
Kalafilee | 450 g |
Kartul | 600 g |
Porrusibul | 200 g |
Porgand | 120 g |
Muna | 2 tk |
Vesi | 1 l |
Sool, pipar | maitse järgi |
Suhkur | 1 tl |
Sidrunimahl | 1 tl |
Toiduõli | 1 tl |
Maitseroheline | maitse järgi |
Kuidas teha:
1. Keeda kalast (kanast) puljong, tõsta liha välja ja tükelda.
2. Pese, koori ja tükelda köögiviljad kuubikuteks.
3. Kuumuta köögiviljad õlis.
4. Lisa puljongile kartul ja köögiviljad ning keeda pehmeks.
5. Lisa tükeldatud kala.
6. Maitsesta supp lõplikult.
7. Serveeri maitserohelisega.
Marja-kodujuustuvorm
Nisujahu | 50 g |
Muna | 3 tk |
Suhkur | 50 g |
Kodujuust 4% | 200 g |
Vahukoor 35% | 80 g |
Marjad (külmutatud) | 100 g |
Kuidas teha:
1. Sega nisujahu, muna, suhkur, kodujuust ja vahukoor ühtlaseks taignaks.
2. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi ning puista peale külmutatud marjad.
3. Küpseta 175C juures 30-40 min.
Õhtusöök
Koorene singipasta
Makaronid | 250 g |
Vahukoor 35% | 200 g |
Sibul | 100 g |
Küüslauk | paar küünt |
Sink (keedu) | 150 g |
Juust (keskmise rasvasusega) | 50 g |
Hernes (külmutatud) | 50 g |
Toiduõli | 1 tl |
Sool | maitse järgi |
Pipar | maitse järgi |
Kuivatatud basiilik | 1 tl |
Vesi | 400 ml |
Kuidas teha:
1. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna.
2. Koori ning tükelda sibul ja küüslauk.
3. Prae õlis sibul ja küüslauk ning lisa hakitud sink.
4. Prae segu kergelt läbi ning lisa koor.
5. Keeda madala tulele, kuni segu pakseneb.
6. Lisa kasmesse külmutaud herned, lase keema.
7. Maitsesta soola, pipra ning basiilikuga.
8. Lisa kastmesse valmis pasta ja sega läbi.
9. Serveerides raputa peale riivitud juustu.